Meny Stäng

Njursten och medicinbyten

Nu var det ju ett bra tag sen jag skrev här igen.
Men så har inte mitt mående varit riktigt på topp heller, framförallt inte värkmässigt.

Har haft en hel del nätter och även dagar med extra värk men kanske inte är så underligt med tanke på hur vädret betett sig, ömsom sol ömsom regn och sen regn och uppehåll.

Hur som haver så vaknade jag en lördag natt av att jag hade ont i ryggen och spydde som en gris av värken, lyckades få bort den och lyckades somna om men natten efter var det lika dant, med samma resultat men sen höll det sig lugnt fram till torsdag morgon då blev det att ringa 1177 och sen en sjuktransport in på akuten.

Blev några timmar där innan man fick någon hjälp men till slut fick jag i alla fall träffa en läkare, han klämde och kände och hade sig men kunde inte riktigt placera vart jag kunde ha ont då jag ju inte reagerar som normala på smärtan.

Men efter att dom kollat igen på urinprovet och blodproven så kom vi fram till att vi skulle röntga för att se om vi kunde hitta felet, sagt och gjort med en Oxynorm i kroppen så började man ju kunna röra sig normalt igen så blev uppskjutsad på röntgen och fick lägga mig på magen på britsen som sen sköts in i röret och sen var det bara att andas in och hålla andan några gånger sen fick man skjuts ner på akuten igen.

När väl svaret kom så visade det sig att det var njursten jag hade, men enligt läkarna borde jag haft mer ont än jag hade så dom trodde mer på gallsten faktiskt.

Men nu ska jag i alla fall på röntgen 7.45 på torsdag morgon och se om den sitter kvar eller är på väg ut, för den har inte kommit ut än vad jag känt i alla fall men har heller inte känt av den mer än 1 gång sen jag var på akuten och det var på fredagen men väldigt lite.

Jag fick ju ut ett recept på Oxynorm som jag nu har liggandes tabletterna hemma OM jag skulle behöva mot värken igen.

Ringde i alla fall vårdcentralen på fredagen och fick tid där då förra måndagen, fick träffa en läkare som själv haft njursten så han visste vad jag gick igenom, han skrev ut en tablett som skulle hjälpa till att få ut stenen men tyvärr så fick jag en rejäl biverkning av den, jag fick rännskita och spydde direkt jag hade tagit den nästan, tog 3 timmar sen var magen igång så blev ingen mer sån tablett.

Däremot skrev han ut plåster för smärtlindring som jag skulle testa istället för Tradolanet jag ätit i ca 15 år som jag fick värktoppar hit och dit med så jag fick ta extra tradolan vid behov, dessutom hade jag ju en tablett för att få bort nervsmärtorna så jag fick sova.

Jag har nu haft plåstret i en vecka och bytte idag då man ska byta varje vecka och jag har sovit som jag vet inte vad, har haft mindre ont i kroppen, har inte haft värktoppar som jag brukat och då har jag dessutom slutat med både Tradolan och Saroten som jag hade för att få sova.

Sov sådär i natt men kan ha att göra med att jag försökt ställa om dygnet lite så jag ska vara vaken nog på torsdag då jag måste ha druckit vätska i ca 2 timmar innan jag ska på röntgen eftersom blåsan måste vara full och jag inte klarar av att hålla inne allt efter en natts sömn, så det blir att kliva upp 05.00 på torsdag och få i sig frukost och dricka vatten och sen ta bussen som går vid 7.00 till lasarettet så man är ute i god tid.

Men nu ska man i alla fall försöka få i sig lite käk även om man vaknade sent idag och åt frukosten först efter 12 men dessutom måste jag åka och handla lite och det gör jag helst inte när jag är hungrig, det brukar bli dyrare då.