Meny Stäng

Vem försvann med mina krafter?

Det funderar jag skarpt på efter slutet på för förra veckan och början på förra veckan.
För att göra en lång historia kort så höll jag på att krascha totalt på måndag kväll förra veckan men för att ge en liten förklaring till varför så kan jag säga så pass mycket som jag själv konstaterat, att gå är ingen hit för mig längre, jag måste använda rullstolen mer.

Jag hade nämligen gått lite väl mycket dagarna innan jag kraschade och då hade jag inte gått mycket heller om man ska tro mitt aktivitetsarmband som hade registrerat typ 2400 steg per dag, man ska ju över 6000 per dag för att inte ses som stillasittande.

Orsaken till att jag gick för mycket var att jag på onsdagen hjälpte till att hämta en garderob som fick skruvas isär för att alls få med oss sen bära den från hissen till släpet och från släpet och en trappa upp, gjorde inget mer än att åka och lämna släpet och sen tillbaka och käka mat, vi lämnade ihop skruvningen till måndagen då min kropp kändes snudd på orkeslös, sen på torsdagen skulle jag och lämna prover och träffa distriktssköterskan så jag tog bussen och fick ju givetvis gå till och från samt byta på vägen dit och hem.

Sen på fredagen och lördagen tyckte jag att jag tog det lugnt men tydligen inte, jag var ju ut ett tag så blev väl för lite vila i alla fall, sen på söndagen var det ju fotboll med UFC och jag tog bussen dit och fick ju gå från Museet och ner på bortre sidan av läktaren så ca 1 km promenad, hade missat att jag kunde ta linje 7 dit, då hade jag ju sluppit backen i alla fall.

Sen på måndag tog jag med mig verktygen och åkte och monterade ihop garderoben igen, fick till den till slut men oj vad kroppen protesterade efteråt, gjorde ju allt på en gång istället för att göra lite och sen vila innan man gjorde nästa sak, så nu har man lärt sig den hårda vägen, slapp ju i alla fall ringa ambulansen utan tog mig hem och kraschade i sängen och den höll jag mig i mestadels förra veckan så nu mår man bättre igen även om man har haft fotboll fredag, lördag och söndag, men i fredags åkte jag bil till och från och lördag och söndag använde jag rullstolen så då sparade jag på krafterna trots att jag i lördags fick rulla från arenan ner på stan och sen åkte buss till Ersboda och handlade på Stora Coop och sen rullade hem istället för att vänta på en buss i snudd på 30 minuter, var ju hemma snabbare än om jag skulle åkt buss, igår så rullade jag även från arenan men då upp på Coop Haga då jag upptäckt att jag glömde handla en grej så gjorde bort det direkt, sen blev det buss ner på stan och byta och sen hem, det enda man känner av det i är faktiskt i ryggen nu då jag inte riktigt är van ännu att rulla långt så blir det lite träningsvärk men det får man stå ut med, finns ju medicin om det skulle behövas.

Men den lärdom jag tagit av detta är att jag ska använda rullstolen mer än jag har gjort nu i sommar och sen får vi se hur det går framöver med arbetsträning och eventuellt arbete i vinter.

Men nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sen lite vila på det istället för att sitta och slötitta på datorn, även om man gjort en hel del vettigt på den idag, som detta inlägg till exempel.

Men nu säger jag tack och hej leverpastej för den här gången.