Meny Stäng

Du har laddat ner en virusfil

Fick mig ett gott skratt idag på förmiddagen när telefonen ringde och en man sa på engelska att han ringde från Microsoftsupporten och att min dator hade laddat ner ett virus, men han skulle hjälpa mig att få bort det bara jag laddade ner en fil och då frågade jag på vilken avdelning på Microsoft som han jobbade eftersom jag just satt och spårade samtalet då jag själv jobbar på Microsoft, kan dom utge sig för det så kan jag, kan lova att när jag sa att jag höll på spåra samtalet för att överlämna det till polisen blev han skraj och slängde på luren direkt.

Är ganska kul att dom tror att dom kan lura folk hur som helst, dels så var det väldigt dålig engelska och dels så uppgav han inte sitt namn heller, dessutom så gick det knappt att höra vad han sa på grund av att det var så mycket surr i bakgrunden så det mesta av det han sa försvann.

Men idag mår jag faktiskt riktigt hyfsat i kroppen även om jag har lite värk men behöver inte göra några större utsvävningar och behöver inte lyfta så mycket tyngre än kaffemuggen och vattenflaskan.

Men nu ska jag återgå till jobbet och invänta att dom ringer från firman vi har frankeringsmaskinen genom eftersom den kräver en fast uppkoppling och vi numera bara har mobiler på kansliet så finns det ju alltså ingen fast uppkoppling som vi kan använda för den utan vi vill hellre byta ut den mot en som går via internet.