Meny Stäng

Vad vädret kan ställa till det

Jag som alltid ifrågasatt under min uppväxt att man kan känna av vädret som en del gör har numera börjat få väldiga känningar av vädret.
Mår kanon när det är lagom varmt som det varit dom sista veckorna men attans vad dom sista dagarna med kallväder ställer till det, är mycket tröttare och har ondare i kroppen.

Som tur är så är det mesta inför nästa fredag redan klart, är bara lite uppgifter som saknas som måste fixas men det kan jag göra på torsdag eller fredag om det skulle behövas.

Blir nog en kort dag idag då kroppen inte riktigt vill som jag utan jag har ont över allt och dessutom har jag knappt något alls att göra så lika bra att åka hem och vila upp sig inför söndagen då man ska åka och gratta mammas sambo.

Dock är man ju inte helt göralös, har jag inget att göra som rör klubben så finns alltid hemsidesbyggande att tillgå, håller på och ska fixa en hemsida som tyvärr blev väldigt fel när den skapades, dels så togs det in dyra teman och tillägg samt drogs ut på tiden att få sidan färdig, dessutom visade det sig sedan att den som byggde sidan behöll alla licenser för både tema och tillägg och dessutom la in flera tillägg som inte behövs alls samt behöll tillägg som inte uppdaterats på över 2 år.

Men nu är det på gång att helt omforma den sidan, byta tema, utseende och framför  allt se till att sidan inte innehåller en massa gamla saker som inte gäller och att den följer GDPR som började gälla den 25 maj.

Som ni som läser mina inlägg och kollar runt på min sida ser så har jag lagt in en cookie banner  men även gjort en sida med Integritetspolicy där jag talar om vad jag sparar för uppgifter och hur man ska göra för att ta bort sig från sidan, detta helt beroende på att jag har ett kontaktformulär och att jag har en funktion för att prenumerera på mina inlägg samt att man kan kommentera på sidan.

Skulle jag inte ha detta så bryter även min sida mot GDPR (The General Data Protection Regulation ) vilket är den förordning som ersatt PUL (Personuppgiftslagen) och stärker individens rättighet att slippa finnas med på sidor, är det så att t.ex. facebook skulle bryta mot denna lag så lär dom få böta, detsamma gäller alla andra bolag och sidor som är på internet, går din sida att nå inom Europa så gäller GDPR oavsett vart i världen servern står som driver din sida.

Därför har WordPress gjort det inbyggt att man kan skicka ett mejl till hemsidans ägare om att man vill bli borttagen och då skall den sidans ägare eller ombud sköta om att mejla en länk till den angivna adressen med instruktioner hur man tar bort sina uppgifter från sidan, jag personligen tycker det är bra att man kan göra detta så slipper man sitta och leta igenom hela sin hemsida för att hitta allt som ska tas bort.

Men nu blir det att återgå till jobbandet en liten stund igen.