Meny Stäng

Tur man är van att vara i frivillig karantän

vad ska man kalla det när man oftast är ensam hemma hela tiden, även när det inte är virustider?
Men trots att det är virustider och folk friställs till höger och vänster så ska man ju fortsätta vara aktivt arbetssökande trots att man maximalt kommer att kunna arbetsträna närmsta året, finns knappast nån som vill anställa en som inte orkar jobba normalt när det finns så lite jobb och så många som klarar mer än vad en annan gör.

Men just på grund av COVID-19 så har man slutat ha fysiska möten och så utan allt ska ske via telefon och skype, visst funkar det men med tanke på att man ska ha en arbetskonsulent som ska hjälpa en att hitta passande platser utifrån mina förutsättningar så ska ju inte jag göra allt jobb, visst kan jag leta upp tänkbara platser och det har jag gjort, dock är det ju den som ska kontakta dom och försöka få till en arbetsträningsplats då det är dom som kan vad som gäller, jag kan bara bidra med mina kunskaper om vad min kropp klarar och inte, t.ex. så klarar jag ju inte att stå och gå samt klarar inte tunga lyft och inte monotona uppgifter, klarar ju heller inte av att sitta i telefon hela dagen som på ett callcenter t.ex, det har jag testat och då var jag bättre än jag är nu så det går bort helt.

Men en sak har jag märkt av under dessa veckor med COVID-19 restriktionerna och det är att folk inte tänker först och handlar sen, alltså dom får panik och köper på sig en massa grejer som dom förmodligen inte ens kommer att ha gjort av med om ett år och även lär dom få kasta en del då det är färskvaror som lär hinna bli dåliga innan dom hunnit använda dom.
Dock verkar dom ha börjat lugna ner sig lite på den fronten nu men dock har dom fortfarande inte lärt sig att om man är sjuk stannar man hemma, om bara folk kunde lärt sig den enkla regeln så hade vi inte haft lika stor spridning som det är men tyvärr måste vi införa restriktioner för att vi med olika sjukdomar som astma och diabetes ska kunna få handla åtminstone lite grann men det ska vi snart börja få göra på morgonen mellan typ 7 och 9 vilket det är väldigt många av oss speciellt med EDS knappast kunnat komma oss ur sängen innan klockan är 9 på förmiddan, ska jag upp före 7 går jag och lägger mig redan före 21 för att jag behöver dom timmarnas sömn och även tid på mig att komma igång, jag kan inte vakna och sen fara 30 minuter senare och då ha tvättat mig, klätt mig och fått i mig frukost och mediciner, jag är glad om jag klarar det på under 1 timme och 30 minuter så att stressa är inte lönt för mig för då säger bara kroppen ifrån helt och att kliva upp och åka iväg och sen hem igen och sova lite mer funkar inte heller, då blir natten efter förstörd och man får knappt sova alls då.

Men nu ska jag se lite på dumburken och sen blir det sängen för nu börjar ögonen gå i kors snart och det trots att man fick sova bra natten som var.