Meny Stäng

Strul på jobbet

Den här dagen får man nog ta och se med glimten i ögat på.

Började med att kollegan ringde och var näst intill handlingsförlamad, mejlen funkade ju inte och internet var nere, men när jag sen kom till kansliet så visade det sig att det bara var mejlen som var problemet, han har lite problem att skilja på internet och mejl.

Efter en snabb koll på T3:s hemsida fick jag förklaringen, det var deras mejlservrar som gått ner igår eftermiddag och fortfarande låg nere, visade sig även att det var ett större avbrott som även påverkade internet och även Umeå IK FF:s hemsida som ju även den ligger hos T3.

Men det tog ett tag att få honom att inse att det inte var något vi kunde göra något åt utan bara att vänta på att teknikerna skulle fixa felen så mejlservrarna och allt annat skulle komma igång igen.

Men själv har jag insett att det inte lönar sig att stressa upp sig när det bråkar med datorerna och mejlen, finns ju fler mejladresser man kan använda sig av som backup och är felet hos internetleverantören eller mejlleverantören så är det ju ändå inget man själv kan göra något åt.

Däremot så lyckades vår tränare uppdatera sin dator till Windows 10 utan att jag hjälpte henne mer än att jag när allt var klart och hon skulle konfigurera den talade om vad hon skulle trycka på vid valen som dök upp och hon säger sig vara helt oteknisk men hon har upptäckt samma som mej, att stressa upp sig gör inte saken bättre utan snarare så man själv mår sämre.