Meny Stäng

Krångligt att installera SSL

Börjar fundera på om vissa företag alls ska jobba med hemsidor och ha webbutrymme åt andra.

Kan lova att jag varit med om den krångligaste implementeringen genom tiderna då det gäller att installera ett SSL-certifikat  på Umeå IK:s hemsida.
Påbörjade detta för ca 4 månader sen men först igår kväll blev det klart efter att supporten fått ta in hjälp utifrån vilket dom ju inte borde behöva göra utan borde kunna detta själv.

Den här sidan och flertalet andra sidor på andra webbhotell har en så kallad cPanel, alltså en kontrollpanel där man gör alla sådana inställningar men inte det webbhotell där Umeå IK:s hemsida ligger, dom har en kontrollpanel där man i stort sett endast kan ändra lite på MX-pekare och så men inte något annat förutom att man kan se inloggningsuppgifter till ftp och databas.

Men äntligen så har vi fått till sidan så nu ska vi bara hoppas att det slutar krångla med sidan som det gjort tidigare.

Hur som så fick jag telefon från handläggaren på FK och fick veta att hon skulle träffa en medisinsk rådgivare som det heter, alltså gamla förtroendeläkaren för att få hjälp med mina diagnoser då hon inte kunde något själv om EDS och jag sa då åt henne att be den läkaren läsa på om EDS då det är mycket ny forskning som är gjord och att alla inte har exakt samma problematik av sin EDS.

Så nu är det bara att vänta och se vad dom kommer fram till på det mötet men borde ha ett besked inom ett par veckor.

Men nu är det åter till vilandet för väderväxlingen som kom igår har gjort att man sovit dåligt som bara den så lite vila är inplanerad nu så kanske man orkar med att ta sig ut i morgon.