Meny Stäng

Kanske dags igen för ett inlägg

Var ju ett tag sen jag skrev nått här igen, men dels har jag haft en massa annat med hemsidor och fixa med andras datorer på distans samt att man får bråka med bilen som inte vill som jag vill.

Om vi börjar med bilen så gick den hur bra som helst fram tills bränslepumpen gav upp, bytte den och filter och den gick riktigt bra igen om man bortser från lytzen dimman den gav ifrån sig direkt vi startade den.

Sen gick den ju bra drygt en vecka innan den började bete sig som en påse nötter, den tappar tändning och en massa andra roliga fel så gör ju självklart en koll av slangar och annat man kommer åt i motorrummet, testar byta tändkasett och den blir bättre, köper då en begagnad som är testad och fungerar, byter den och tändstift och felen återkommer.

Byter då samtliga vakuumslangar och den blir lite bättre men bara en kort stund, sen börjar den dö mitt under körning igen.
Kollar över övriga slangar och hittar en slang som går mellan ventilkåpan och spjällhuset med en backventil på som var allt annat än hel, den var sprucken både längsmed och tvärsöver så köpte en ny och bytte den men ändå är felet med att den dör kvar, får dock inga som helst felkoder längre så vad som orsakar felet vet jag inte.

Nästan så jag börjar ge upp denna bil nu men trivs ju så nånting med den så vill ju gärna ha kvar den men skulle nästan hellre ha en kombi med automat men tyvärr finns ju inte dom pengarna att tillgå idag så får försöka få i ordning på denna i stället.

Nästa steg blir nog att byta motor då den börjat leva om i vevlagren med förutom i kamkedjan så jag håller även på att kolla runt vad ett motorbyte skulle kosta hos nån som kan göra det så snabbt som möjligt men har inte hittat igen numret till han som hjälpte mig kolla med tändkasetten och som dessutom skruvar mycket i Saab, men så har jag väl inte kollat riktigt heller.

Dessutom är ju fotbollssäsongen igång och i år har jag mindre ansvar på UIK men fått hoppa in på UFC:s matcher med då jag kan med LED skärmarna vilket inte dom kan så ibland är det matcher 2 dar i rad så man gör inget annat än vilar innan och efter dessa matcher när dom kommer så tätt då kroppen inte orkar med allt för mycket jobb längre.

Apropå jobb så ska jag ju ut och arbetsträna snart, vet vart jag ska arbetsträna men inte riktigt med vad ännu, kan ju bli så att det inte blir något heller men dom ville i alla fall träffas innan dom bestämmer slutgiltigt, är ju tänkt jag skall jobba med en person och göra samma arbetsuppgifter som denne för att se om jag kanske kan klara av att jobba igen vilket jag ju själv vill men inte alltid min kropp vill.

Men nu ska jag fixa käk och invänta städet, är ju städdag idag.