Meny Stäng

Dags igen att byta göra

Har ju haft det som kallas Stöd och matchning (STOM) via AF under vintern och nu skulle jag ha avslutat det den 7 januari men fick förlängt för att vi ska kunna hitta någon väg till eventuellt arbete för mig.

Hade ju planer på att börja arbetsträna på ett företagshotell i samma hus som vi har hållit till i men det har jag nu lagt på is.

Jag fick igår erbjudande om att få börja inom nått som heter Introduktion till arbete via AF som är mer anpassat för mina problem med arbete och min EDS, där kommer jag att få mer stöd än vad jag fått hitintills och där jag först kommer att utröna vad jag skulle vilja jobba med och sen se vilka vägar finns via utbildning, praktik, arbetsträning och i slutändan då förhoppningsvis en anställning.

Dessutom har jag ju sökt ett antal jobb faktiskt, får väl veta under närmaste dagarna om jag blir kallad till intervju eller inte på något av ställena jag sökt jobb på.

Samtliga är med administration så inga tunga lyft eller så utan jag kan helt ägna mig åt att jobba lugnt och metodiskt och slippa stress mer än vad man själv tar på sig.

Men som sagt får vi ju se vad som sker med samtliga ansökningar och med allt annat, har ju även inlämnat en ansökan om utökning av sjukbidraget med 50% så får väl se framemot sommaren om jag får det eller inte för det ska enligt beskedet vara klart inom 4-5 månader men lär väl ta närmare året som vanligt.

Men nu ska jag ägna mig lite åt att försöka lära mig lite mer om bildbehandling och så med hjälp av GIMP, ett program som är jämförbart med Photoshop men är gratis, ska även försöka få det att funka med att använda en ritplatta som jag lånat av min lillebror för att se om det är något för mig, jag vill ju lära mig mer om grafiskt arbete då man ofta behöver fixa bilder och loggor och annat när man jobbar med hemsidor så då är det ju bra att kunna det själv så man slipper anlita andra för att fixa bilder man själv skulle kunna fixa.

Men nu är det dags att göra slag i saken så tack och hej, leverpastej som nån sa nån gång.