Meny Stäng

Bilskrälle

Är ju tur man har kompisar med både kunskap och garage då bilen bråkar, ryggstödet på förarsätet hade ju gått av i tisdags så när jag klev in och satte mig i bilen på eftermiddan så föll ryggstödet bakåt.

Fick palla upp det med diverse grejer så man kunde åka hem och sen igår till jobbet och där efter till garaget och försöka fixa det.

Började med att skruva bort ryggstödet vilket var snabbt gjort, men sen kom det knepiga att få isär kläseln utan att ha sänder den mer än nödvändigt, visade sig gå rätt smidigt trots allt, var bara att använda en tång och vända klamren rätt så man kunde sära på dom och haka loss dom, sen var det bara att försöka få bort klädseln och skumgummit som satt i vägen så vi kom åt att svetsa ihop fästet som gått av.

Är  ju tur kompisen kan svetsa och har brandfilten som han använder som skydd för gnistorna som alltid blir vid svetsning, speciellt när man inte kan rengöra metallen riktigt, men det gick bara bra att få ihop det och sen även att montera tillbaks allt även om vi fick hjälpas åt för att få tillbaka klamren så klädseln sitter ihop igen.

Såg ju även att ett lyse var trasigt så jag fick ju fara och köpa nya på Biltema när jag åkte hem och bytte dom nu på morgonen och såg då något jag aldrig sett förut, att den lampa som var trasig hade exploderat så halva glaset var borta, får nog ta och titta över det när jag ska göra bilen klar för besiktning närmare Augusti.

Men tack vare värmen som är nu så mår jag ganska bra i kroppen förutom att jag har träningsvärk i benen efter gårdagens stolslagning.

Men nu ska jag återgå till jobbandet igen.